Επίσκεψη του Λυκείου Αμπελώνα στις εγκαταστάσεις μας

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε χθες τα παιδιά της 1ης τάξης του Λυκείου Αμπελώνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τους επίσκεψης. Είναι πάντα ξεχωριστό να βλέπουμε λαμπρούς και γεμάτους όρεξη νέους ανθρώπους να επισκέπτονται και να εμπνέονται από την παρουσία μας και τις εγκαταστάσεις μας.

Η ομάδα της PFS ήταν περισσότερο από πρόθυμη να μοιραστεί τη γνώση και την εξειδίκευσή της με τους μαθητές από την αρχή της διαδικασίας με την επεξεργασία του κρέατος, μέχρι την παραγωγή του τελικού προϊόντος και τη διανομή του. Ενθουσιαζόμαστε πάντοτε να βλέπουμε τους μαθητές να δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστήμη και την τεχνολογία πίσω από την παραγωγή κρεατοσκευασμάτων καθώς επίσης και τη σημασία που έχει η διασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας.

Σαν τοπική επιχείρηση, στην PFS είμαστε πάντοτε περήφανοι που στηρίζουμε την κοινότητα παρέχοντας εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και ευελπιστούμε, γιατί όχι, ότι η εμπειρία αυτή θα δώσει το έναυσμα για μια καριέρα στον τομέα της βιομηχανίας και τεχνολογίας των τροφίμων.

Έργα και πράξεις κοινωνικής προσφοράς από την PFS ΑΒΕΕ

Μια από τις θεμελιώδεις αξίες της PFS αποτελεί η συνεισφορά στην πρόοδο και στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Μέσα από δράσεις προσφοράς τροφίμων στηρίζει διαχρονικά το έργο φορέων και ΜΚΟ που λειτουργούν ως αρωγοί ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μόνο το 2019 διανεμήθηκαν περισσότερα από 2 τόνοι τρόφιμα  στο Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλίας, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Τράπεζα τροφίμων Θεσσαλίας .

Παράλληλα η PFS στηρίζει το έργο πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής, εκδηλώσεις σχολείων κάθε βαθμίδας καθώς και το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

Το 2020 συνεχίζουμε δυναμικά το έργο κοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας ως αρωγοί τοπικών φορέων αλλά και οργανώσεων πανελλήνιας εμβέλειας.

Στην  PFS έχουμε πάντα προτεραιότητα τον άνθρωπο και τον στηρίζουμε με πράξεις.

Εντυπωσιακή ανταπόκριση νέων ερευνητών και επιστημόνων στο κάλεσμα της PFS

Αναζητώντας συνεργάτες οι οποίοι θα συμβάλλουν στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη της PFS, εκπρόσωποι της εταιρείας συμμετείχαν σε δύο εξίσου σημαντικές διοργανώσεις στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Την «Ημέρα Καριέρας Ερευνητών», την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon 2020 ERA-MobilCar» και την «Ημέρα Σταδιοδρομίας Χημικού», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 1ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση της ανεργίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής λαμπρών επιστημόνων από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Εξαιρετικά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των νέων επιστημόνων και στις δύο διοργανώσεις, οι οποίοι διεκδίκησαν μέσω interview μια θέση εργασίας στην κορυφαία εταιρεία επεξεργασίας προϊόντων κρέατος Papageorgiou Food Service.